Налазите се на страници > Почетна > Магазин > Култура > Trag dobre muzike

Trag dobre muzike

14-04-2024 02:17:36 | | / mojenovosti.com |

Aleksandra Arsić je advokatica. I doktorand prava. Takođe, predaje i pravo na nekoliko predmeta. Uz sve ovo, Aleksandra se godinama bavi i muzikom.
Nakon prošlogodišnjeg spota za pesmu 'Dodole', koji je izazvao veliko interesovanje, sada nam stiže balada 'Trag'
'Za muziku sam se zainteresovala u detinjstvu, kada sam paralelno sa osnovnom školom pohađala muzičku školu "Stevan Mokranjac" u Vranju, odsek klavir. Učestovala sam na brojnim priredbama, takmičenjima, od čega bih posebno izdvojila nastup u Londonu, kada sam osvojila prvo mesto u pevanju. Kasnije, interesovanje za muziku i povremeni nastupi prerastaju u učešće na kantautorskim festivalima i književnim večerima sa Vladimirom Stošićem, kao i snimanje autorske muzike. Svoj prvi singl „Mirni mrak“ objavila sam 2021. godine. Zatim je usledio singl „Srce koje ljubi“ po tekstu grčke pesnikinje Sapfo, a onda i duet sa muzičarom Vladimirom Stošićem „Kad o tebi ne mislim”. Zatim sam 2023. godine izdala pesmu "Dodole" u modernom etno stilu, koja je izazvala posebnu pažnju javnosti. Svaku pesmu prati i specifičan video spot, a planiram uskoro i snimanje celog albuma' počinje razgovor Aleksandra.
'Moj muzički stil inspirisan je raznim žanrovima, od kojih bih posebno izdvojila pop, rok i džez. Kroz svoj rad težim izvođenju kvalitetnih numera koje izražavaju duboke emocije i donose novi perspektivu. Izazov mi je istraživanje novih pristupa i kombinovanje primesa različitih žanrova. U svakom slučaju smatram da izvođač svojom pojavom, energijom i načinom interpretacije, u svaku numeru treba da unese posebnost' dodaje.
I kako to obično biva, kvalitet se vrednuje. Ovog puta, na Belom dvoru.
'Imala sam čast da prvi put nastupim sa muzičkom grupom “Anterija” na prestižnom mestu kao što je Beli Dvor. Bilo je to veličanstveno iskustvo koje ću zauvek pamtiti. Pod vođstvom profesorke Dubravke Loncović, izvodili smo Himnu i druge tradicionalne srpske pesme, te tako doprineli svečanosti petnaestogodišnjice postojanja Udruženja Kraljevine Srbije. Nastup je bio posvećen promociji naše bogate kulturne baštine i odavanje časti Prestolonasledniku. Ponosna sam na muzičku grupu “Anterija” i profesorku Loncović, sa kojima u budućem periodu planiram još nastupa i saradnji' kaže Aleksandra.
'Iako evidentno postoji jako veliki broj izvođača na našoj domaćoj muzičkoj sceni, kvalitet i kvantitet nisu nužno suprotstavljeni. Kvalitet dolazi iz talenta, ideja i rada, a kvantitet ima ulogu da obezbedi konstantnost i posvećenost. Međutim, kako moderno doba diktira plasiranje sadržaja preko društvenih mreža, koje su preplavljene, nameće se pitanje prepoznavanja kvaliteta. U svakom slučaju, muzičari treba teže usavršavanju, originalnosti ali i prenošenju pravih vrednosti, jer i u umetničkom izražavanju treba da postoji mera' završava uz osmeh.
Za pesmu 'Trag' tekst je napisala Katarina Stekić, a za aranžman su se pobrinuli Dušan Stojanović i Dragan Stupar, uz prateći vokal Tinu Stupar, a u spotu se pojavljuje i muzičar iz Vranja Vladimir Stošić, koji je svirao gitaru.
Ivan Trajković