Налазите се на страници > Почетна > Друштво > Za Tijanino lečenje prikupljeno 143.360 dinara

Za Tijanino lečenje prikupljeno 143.360 dinara

21-11-2022 10:58:58 | | / mojenovosti.com |

Od prodaje knjiga na mini sajmu koji je za vikend održan u centru Vranja u organizaciji Ženskog solidarnog fronta za lečenje Tijane Stojiljković u Rusiju prikupljeno je 143.360 dinara. Ovoj akciji tehničku podršku pružila je Eparhija vranjska, koja je i donirala izvestan broj knjiga, kao i članovi Drštva onkoloških pacijenata. Članice Ženskog solidarnog fronta su zahvalne svojoj čalanici Mariji Dodić za pokretanje ove akcije, kao i vranjskim piscima Branki Marković, Dušanu Aritonoviću i Stevanu Miloševiću koji su na štandu prodavali i potpisivali svoje knjige. Neizmerno su zahvalni i malim fudbalerima Škole fudbala „Prestiž“ koji su dali veliki doprinos ovoj akciji.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN prikuplja novčana sredstva za Tijanu Stojiljković(1988) Prvi intenzivan bol u kolenu Tijana je osetila 2013. godine. Iste godine uradila je detaljne preglede koji su odmah ukazali na dijagnozu (G 35 - Sclerosis Multiplex) bolest centralnog nervnog sistema gde imuni sistem napada sopstvena tkiva.
Oboleli od ove bolesti mogu da izgube sposobnost samostalnog hoda ili hoda uopšte. Svi tretmani nisu doveli do boljitka i bolest je nastavila sa progresijom.
Saznanje da u Rusiji postoji klinika koja izvodi tretmane matičnim ćelijama sa stopom uspešnosti od 95% kod obolelih u ovoj fazi bolesti dala je Tijani nadu da će ponovo moći da stane na svoje noge.
Porodica je dosadašnje lečenje finansirala sama i iscrpela sva sredstva pa se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu svojim donacijama kako bi Tijana što pre nastavila sa lečenjem u inostranstvu.
Sredstva su joj potrebna za HSCT tretman, putne troškove i troškove smeštajau toku lečenja.
UPIŠI 1348 I POŠALJI SMS NA 3030
Jednokratna pomoć 200 din
Za Tijaninu pobedu! Budimo humani! Pomozimo Tijani!