Međunarodni dan mladih 12. avgust

10-08-2021 10:50:27 | | / mojenovosti.com |

Međunarodni dan mladih se obeležava 12. avgusta i Kancelarija za mlade grada Vranje, pobrinula se da obezbedi bogat program. Ovaj dan ima svrhu da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata.

Program
08-15 Otvorena vrata KZM
09-11 Tragovima prošlosti
10-14 Akcija dobrovoljnog davanja krvi
10-10:30 Predavanje o štetnosti duvanskog dima
10:30-11 Predavanje o aktivizmu
11-12 Javni razgovor sa mladima
20-00 Žurka
Vrata KZM biće otvorena od 08 do 15 časova, za sve koji žele da se upoznaju sa radom KZM i budućim aktivnostima.
Pored širokog dijapazona aktivnosti, mladi će imati priliku da kroz veliki broj pitanja i zadataka, nauče nešto novo o kulturnim i istorijskim činjenicama grada. Ovu aktivnost će zajedničkim snagama realizovati Regionalni centar za talente i KZM.
Ne treba izostaviti ni humani karakter, pa je u saradnji sa Crvenim krstom iz Vranja organizovana akcija davanja krvi.
Tema Međunarodnog dana mladih ove godine, vezana je za zdravlje. Shodno tome, biće organizovano predavanje o štetnosti duvanskog dima, koje će održati volonteri Crvenog krsta od 10 časova u sali Periodike(ulaz kod biblioteke na prizemlju).
Istraživanje o položaju i potrebama mladih je pokazalo da su mladi ljudi u našem gradu veoma pasivni po pitanju uključivanja u rad organizacija koje podstiču aktivizam. Ovaj podatak ne raduje, s obzirom da je aktivizam u zajednici način na koji mladi mogu da ostvare svoje potencijale, da uče i menjaju svet u kome žive na bolje. Predavanje o aktivizmu u zajednici i primerima dobre prakse, održaće Milica Anđelkovic Jovanović, ispred neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje, sa početkom od 10:30 u sali Periodike.
Javni razgovor između mladih i rukovodstva grada, održaće se ispred Doma kulture gde je smeštena KZM od 11 časova. KZM poziva sve mlade, da se u što većem broju priključe ovom događaju.Posle veoma dinamičnog i isrcpnog dana, biće organizovana opuštajuća žurka, za atmosferu će se pobrinuti DJ Selecta.
(GV)