Poznati dobitnici novinarske nagrade 'Slađana Veljković'

02-07-2021 09:26:59 | | / mojenovosti.com |

Priznanje za najbolju reportažu pripalo je novinaru Zoranu Šaponjiću iz dnevnog lista Kurir za reportažu: „RADOJE ŽIVI SAM KAO KURJAK NA NIČIJOJ ZEMLJI: Desi mi se i tuga, uhvati pa ne pušta, progovorio bih sa nekim riječ, a nemam sa kim“.

Nagradu u kategoriji novinarski podvig dobila je Daliborka Alihodžić, novinarka Večernjih novosti, za reportažu „POČINJE NOVI ŽIVOT: Ivica iz Zaplanjske Toponice kod Gadžinog Hana tri decenije posle punoletstva juče konačno dobio ličnu kartu“.

Nagradu za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima ove godine dobila je Sanja Petrov urednica portala „Slobodna reč“. Odluku o nagradma doneo je žiri koji su činili Ljubica Zdravković Džonov, Ljiljana Stojanović i predsedniku žirija Momčilo Popović.

-Po prvi put ove godine grad Vranje je partner u ovoj priči i pomaže organizaciju dodele nagrade te im se ovim putem zahvaljujemo na podršci, kao i prenoćištu „Park Gate“ koje će ugostiti naše dobitnike. Zadovoljstvo nam je što Centar iza sebe ima partnere u vidu privrednika koji daju svoj doprinos i nagrađuju pobednike konkursa. Prošle godine, naši prijatelji iz kompanije Alfa Plam pomogli su da dodelimo novčana priznanja dok je ove godine generalni sponzor „Knauf Insulation“ iz Surdulice. Nagrada podrazumeva i dizajniranu i ručno izrađenu statuu iza čijeg idejnog rešenja i izrade stoji Negovan Jovanović – kaže Jelena Stojković, predsednica CMTDO.

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost poziva sve medijske radnike da prisustvuju svečanosti dodele priznanja „Slađana Veljković“, 8. jula u 13 sati u pozorištu „Bora Stanković“ kada će biti uručena priznanja ovogodišnjim dobitnicima.

(CMTDO)