ШТА ЈЕ OPC А НИЈЕ ОПЕЛОВ АУТОМОБИЛ?

03-12-2020 08:38:38 | | / mojenovosti.com |

OPC-ови (олигомерни проантоцијанидини) су скуп биофлавоноидних комплекса који делују као хватачи слободних радикала у људском телу. Многа имена се односе на овај скуп биофлавоноида, леуко антоцијанин, антоцијанидин и друге. Олигомерни проантоцијанидини (OPC) налазе се у многим биљкама широм биљног царства у различитој концентрацији.

Најчешће се екстрахују се из семенки и кожице грожђа или коре поморског бора. Међутим, боровница, брусница, црна рибизла, зелени чај, црни чај и друге биљке такође садрже ове флавоноиде који су у широкој употреби јер побољшавају стабилности капилара и лимфну дренажу.

Овај супер хранљиви састојак подржава практично сваки метаболички систем у телу

Обично га нема у свакодневној исхрани у количинама које би биле потребне да би изазвале терапијску ефикасност, а количина присутна у сировој храни често се уништава током кувања.

Међутим, показало се да суплементација OPC екстрактом из коре бора и семенки грожђа штити од кардиоваскуларних и других дегенеративних болести и да има бројне друге предности, укључујуц́и:

смањење нивоа лдл холестерола,

смањење агрегације тромбоцита,

повећање снаге и еластичности крвних судова ,

стимулише производњу колагена,

смањује едеме и упале,

ублажава функционалне проблеме повезане са варикозним венама,

смањује тенденцију ка дијабетичкој ретинопатији и

одржава кожу здравом и затегнутом

Недавне студије урађене у Кини показале су да олигомерни проантоцијанидини и други флавоноиди имају велику ефикасност у борби против инфекције изазване корона вирусом, те није ни чудо да је OPC заједно са астрагалусом, ђумбиром и сладићем био један од главних састојака који се могао наћи у склопу биљних мешавина које су даване пацијентима са лакшом и средње тешком клиничком сликом.

Због чега је све добар ОРС?

Главни разлог примене OPC и флавоноида код оболелих од корона вируса јесте смањење агрегације тромбоцита и јачање капиларног зида. у комбинацији са витамином ц (из природних извора) јача имунитет и убрзава опоравак након болести.

OPC се сматра једним од најјачих антиоксиданата међу различитим врстама биофлавоноида. Истраживање је показало позитивне ефекте неутрализације и заштите ћелија од слободних радикала, који настају услед лоше исхране, разних упалних процеса и многих других узрока. Када су слободни радикали у високој концентрацији, постојец́е упале могу се погоршати и допринети прогресији и развоју великог броја болести.

Стога је снижавање нивоа слободних радикала саставни део лечења запаљенских процеса у телу а примена OPC-а најбољи могући избор.

Научно је доказано да екстракти семенки грожђа имају до 50 пута снажнију активност од витамина Ц и Е. Не мање важна је способност OPC-а је да сачува колаген и еластин, важне структурне састојке зидова крвних судова али и коже, везивног ткива, тетива и лигамената, због чега се његова примена саветује и након спортских повреда и различитих физичких траума.

Дакле, ако сте до сада волели OPC опелов модел аутомобила можда је време да OPC буде Ваш избор када је у питању најбољи суплемент за срце и крвне судове, ауто мора да има добар мотор а Ви здрав кардиоваскуларни систем...

Уложите у своје здравље и сервисирање свој организам минимум онолико колико улажете у свој аутомобил, а као гаранцију добићете здравље и квалитетан живот...