Налазите се на страници > Почетна > Вијести > Хроника > Humanost na delu

Humanost na delu

09-01-2020 04:43:55 | | / mojenovosti.com |

U Centru za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju, danas je priređena svečana praznična trpeza za korisnike Prihvatilišta za stara i napuštena lica, na inicijativu migranata smeštenih u Prihvatnom centru u ovom gradu.

Akciju je organizovala Međunarodna organizacija za migrante (IOM) iz pomoć Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovorst (CMTDO) i Gradske meane.

Ova akcija je odličan pokazatelj saradnje, države, međunarodne organizacije, lokalnog NVO sektora i privatnika. Zajednički cilј nam je bio da lјudima koji starost provode u Prihvatilištu ulepšamo dan. Radovali su se poklonima poput male dece, a prijalo im je i druženje sa migrantima koji su na ovaj način želeli da se zahvale lokalnoj zajednici na gostoprimstvu – rekla je Milica Anđelković Jovanović iz IOM –a.

Sonja Hajdari iz Avganistana, kaže da ona nema ni baku ni deku i da se oseća posebno jer ima utisak da su joj ovi lјudi upravo to. Izrazila je želju da češće dolaze i druže se.

Ivana Tasić, direktorka Centra se zahvalila svima na ovom neobičnom druženju koje prema njenim rečima, znači starim lјudima više nego bilo kakvi pokloni i dodala da joj je jako drago da ovi ljudi često zaboravljeni od svih ili oni koji nemaju nikog bliskog, osete radost praznika.

(VOM/ J.S.-I.T.)