Хроника специјалне војне операције за 07.07.2024.

07-07-2024 10:19:43 | | Фото: Рибар/ vostok.rs |


Руске снаге су извеле ударе беспилотним летелицама „Геран-2“ на територији Дњепропетровске, Харковске, Кировоградске и Сумске области. Током дана су забележени удари балистичких ракета на објекте Оружаних снага Украјине у Павлограду.

Украјинске формације су извеле напад беспилотним летелицама и ракетне ударе на инфраструктуру на територији Русије. Познато је да су остаци оборених беспилотних летелица оштетили складиште муниције у Вороњешкој области, као и да су ОСУ извеле ракетни напад HIMARS на објекте у рејону Мелитопоља.

На Слобожанском правцу украјинске формације су извеле серију контранапада у рејону Глубоког и у Волчанску. Руска артиљерија и авијација Ваздушно-космичких снага Русије наносе ударе како по прелазима Оружаних снага Украјине на реци Волчи, тако и по позицијама противника у рејону Тихог.

На Александро-Калиновском правцу Оружане снаге Руске Федерације су прошириле зону контроле у Дружби и Кирову (Пивничном). Такође је познато о напредовању руских јуришних јединица за више од 800 метара у дубину украјинске одбране у рејону Новгородског (Њујорка).

На Авдејевском правцу руске снаге развијају успех на неколико делова фронта, наступајући јужно од Новоалександровке и на линији Евгеньевка — Восход.

Извор: Рибар (Ф)