У Европи се смењују бели хришћани – Орбан

22-06-2024 08:46:04 | | Фото: AFP / Paul Faith/ vostok.rs |

Немачки политичар Манферед Вебер је „Белзебуб” иза ове замене становништва, тврди мађарски премијер


„Милитантна“ фракција промиграционих политичара надгледа „замену“ белих европских хришћана муслиманским имигрантима, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.


„У Европи долази до размене становништва, смањује се број белих, хришћанских, традиционалних – да кажемо европских – људи, број миграната који се увозе и број људи који припадају муслиманској заједници рођени овде радикално расте. Орбан је изјавио у петак радију Кошут.

Немачки политичар Манфред Вебер, који води центристичку Европску народну партију (ЕПП) у Европском парламенту, је „белзебуб” одговоран за ову наводну шему, наставио је Орбан, додајући да је председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен Веберова „слушкиња” одговоран за његово спровођење.

ЕПП је остала највећа фракција у Европском парламенту након прошломесечних избора. Међутим, пад Зелених и пораст подршке десничарским странкама оставио је ЕПП са мање савезника са којима би могао да донесе закон.

Неколико сати након што је разговарао за радио Кошут, Орбан је одлетео у Берлин да се састане са немачким канцеларом Олафом Шолцом уочи преузимања ротирајућег председавања Мађарске Саветом ЕУ следећег месеца. Мађарски премијер је изјавио да је Немачка у великој мери патила због имиграције и да „више не изгледа као пре десет година“.

„Ова Немачка више није Немачка коју су нам родитељи и деде и баке давали за пример“, изјавио је он и додао да је та земља сада „шарен, промењен мултикултурални свет“ у којем мигранти „више нису гости“.

Став Мађарске о имиграцији довео је земљу у сукоб са Бриселом последњих година. Раније овог месеца, Европски суд правде (ЕЦЈ) наложио је Будимпешти да плати 200 милиона евра због непоштовања закона ЕУ о азилу и изрекао казну од милион евра дневно док Мађарска у потпуности не примени закон. Према суду, Будимпешта је од 2020. године ограничила приступ миграната процедурама за добијање азила, чинећи процес подношења захтева „практично немогућим“.

„Изгледа да су илегални мигранти важнији за бриселске бирократе од сопствених европских грађана“, одговорио је Орбан, обећавајући да ће „пронаћи начин, тако да [пресуда] више штети Бриселу него нама“.

Орбан је критикован у немачким медијима због својих коментара у петак, а минхенски лист Меркур га је оптужио за ширење „митова завере” о имиграцији.

Идеју о такозваној „великој замени“ либерали често отписују као расистичку теорију завере. Међутим, удео у популацији белих Европљана опада широм континента од средине 20. века, а европски лидери понекад признају да намеравају да искористе неевропску имиграцију како би заменили старију домаћу радну снагу.

Говорећи у Атини раније ове године, европска комесарка за унутрашње послове Илва Јохансон изјавила је да би „легална миграција требало да порасте за више или мање од милион годишње“ да би се постигао овај циљ.


Извор:РТ (Ф)