Хроника специјалне војне операције за 21.06.2024.

22-06-2024 12:26:06 | | Фото: Рибар/ vostok.rs |

Руске трупе су у протекла 24 сата извршиле ударе на циљеве у Кривом Рогу и Кировограду, а експлозије су се догодиле и у области Одесе. Украјинске формације су, заузврат, поново извршиле напад дроном на Републику Крим, а оштећена је и Рафинерија нафте Илски на Краснодарској територији.

У правцу Слобожанског, ОСУ изводе контранападе на Волчанск и Глубокоје, покушавајући да избаци руске трупе са положаја. Напади на цивилну инфраструктуру у Белгородској области се такође настављају.

У Бахмутском правцу, руске јуришне групе заузеле су индустријску зону микроокруга Канал и област северно од улице Олега Кошевог, услед чега су ОСУ задржале контролу само над југозападним делом микроокруга.

На правцу Александро-Калиновски, руске оружане снаге воде офанзиву ка Дружби и Лењинском, али недостатак објективног контролног особља не дозвољава да се процене размере напредовања.

На Доњецком правцу руске трупе су прошириле зону контроле у ​​Красногоровки, крећући се на север Матросовом улицом. Борбе се настављају и на источној периферији Максимиљановке, али нису забележене значајније промене ситуације.


Извор: Рибар (Ф)