Медведев наводи чињенице да је Зеленски узурпирао власт

21-06-2024 09:25:05 | | © Vladimir Gerdo / TASS/ vostok.rs |

Он је као украјински председник једноставно „сакрио у своју фиоку“ 32 закона, чиме је прекршио Устав, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије

Владимир Зеленски је узурпирао власт много пре него што су му истекла председничка овлашћења 21. маја 2024. починивши низ политичких злочина, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.


„Неталентована будала и његова гангстерска клика су много пре тога престали да обраћају пажњу на Устав своје државе, и почели су радосно - ноздрве се шириле од узбуђења изазваног дрогом - похлепно да грабе власт“, ​​написао је Медведев на својој страници ВКонтакте.

Он је објаснио да је 1999. године Уставни суд Украјине изјавио да је циљ функционалне поделе државне власти на законодавну, извршну и судску (видети члан 6. Устава Украјине) да спречи било коју од грана да у потпуности преузме државну власт. Члан 75 Устава Украјине каже да је једини орган законодавне власти у Украјини парламент — Врховна рада Украјине. „Члан 106 поменутог Устава каже да шеф државе „потписује законе које је усвојила Врховна рада Украјине“ и „има право вета на законе које је усвојила Врховна рада Украјине са њиховим накнадним враћањем на поновно разматрање од стране Врховне Рада Украјине““, изјавио је Медведев, истичући да, према украјинском Уставу, председник може да не потпише закон само када је искористио своје право вета и вратио га парламенту на поновно разматрање.

„Међутим, за главног насилника криминалне заједнице Зеленског основни закон је ништаван. Као председник своје земље, он није потписао нити „вратио на поновно разматрање“ (није ставио вето) чак 32 закона, које је усвојила Врховна рада. Помислите само: он их је једноставно сакрио у своју фиоку и тако лишио људе да регулишу огроман број питања још 2020. године, а онда систематски, од фебруара 2022. године, када је Русија почела да се бори против бандеровског режима!“, нагласио је Медведев.

„На овај начин је шеф сада умируће државе наглашено урушио уставни статус Врховне раде као јединог представничког и законодавног тела“, приметио је заменик председника Савета безбедности Русије.

Медведев је истакао да је Зеленски 2019. године „контролу над припремом предлога о потписивању или стављању вета на законе – све потајице и произвољним едиктом – препустио шефу своје такозване канцеларије, чудном лику по презимену Јермак који је де факто постао друга (или прва?) личност земље 404. Да се ​​јасно каже, успоставио је са њим злочиначку заверу ради узурпирања власти“.

„Закључак је једноставан: ови оперетни ликови су се још 2020. године претворили у криминалце. Њихов циљ је јасан: да успоставе сопствену диктатуру. Чињеница да њихови противправни поступци нису наишли на одговарајући одговор у Украјини је на крају довела до специјалне војне операције“, изјавио је руски званичник.

По његовом мишљењу, „кријући се иза лажне декларације о отказивању председничких избора, кијевска камарила се нада да ће профитирати од рата до последњег дана и борити се до последњег Украјинца“. „Једини могући начин да се Зеленски и његови саучесници третирају је као злочинци који су починили кривично дело по Кривичном закону Украјине (члан 109). Декрети које издају су нелегитимни и не могу се извршити. Званичници које постављају нису власти. Они су варалице и немају право да издају указе“, закључио је Медведев.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Извор: ТАСС (ж)