Бахмутски правац: напредовање Оружаних снага Русије на источној периферији Часовог Јара

21-06-2024 06:27:46 | | Фото: Рибар/ vostok.rs |

Стање на дан 21.06.2024.

Код Часовог Јара, руске трупе настављају да напредују са тешким борбама на источној периферији града и у околини.

Оружане снаге Русије су у микроокругу Канал избациле Оружане снаге Украјине из рушевина фабрике "Гидрожелезобетон", потпуно заузевши област северно од Улице Олега Кошевог. ОСУ пружају отпор и настоје да задрже положаје на источној обали канала Северски Донец - Донбас, западно од којег се налази главна територија Часовог Јара.

У Калинову (Калиновка), према неким извештајима, руске јуришне групе су успеле значајно да напредују унутар граница насеља. Међутим, пристигле информације о повлачењу ОСУ са канала Северски Донец - Донбас још нису потврђене са земље.

Део Орлова такође је дошао под контролу Оружаних снага Русије, али се борбе настављају у шумском подручју северно од пруге. Након што руске трупе стигну на аутопут О0506, између Калинова и јужне периферије Богдановке биће формиран дубоки џеп, што ће погоршати тактички положај јединица Оружаних снага Украјине које се тамо налазе.

Постоје локални сукоби на линији Красноје-Клешчејевка-Курдјумовка. У овом тренутку нису забележене никакве промене у конфигурацији линије борбеног додира, а раније дате изјаве о заузимању рушевина Клешчејевке и суседних села још нису потврђене због недостатка објективног контролног особља.


Извор: Рибар (Ф)