Запад је разумео Путинове речи о могућим испорукама оружја другим регионима

09-06-2024 03:12:56 | | Фото: Sputnik/Sergey Guneev/ vostok.rs |

Говорећи на пленарној седници Санктпетербуршког међународног економског форума (СПИЕФ), Путин је изјавио да Русија још увек није испоручила оружје дугог домета непријатељима Запада, али задржава право да то учини као одговор на наоружавање Украјине.

Запад је чуо и разумео речи руског председника Владимира Путина о могућим испорукама руског наоружања другим регионима света као одговор на испоруку оружја Украјини, изјавио је министар спољних послова Сергеј Лавров.

"Не сумњам да су то чули. Не сумњам да су то разумели. Тамо још увек има људи који знају да анализирају, а не само да се упуштају у ескалацију да би задовољили своје радикално бирачко тело сваки дан пред још једну изборну кампању. Мислим да они су разумели и донеће закључке“, изјавио је Лавров.

„Ово је апсолутно, како кажу, симетричан одговор. Ако наоружате нашег непријатеља, ми ћемо сами одлучити како да одговоримо на ваше непријатељске акције“, изјавио је он о сигналу који Москва шаље Западу.

Говорећи на пленарној седници Санктпетербуршког међународног економског форума (СПИЕФ), Путин је изјавио да Русија још увек није испоручила оружје дугог домета непријатељима Запада, али задржава право да то учини као одговор на наоружавање Украјине.

Међународни економски форум у Санкт Петербургу одржан је од 5. до 8. јуна. Овогодишња тема је била „Формирање нових области раста као камен темељац мултиполарног света“. Догађај је организовала Фондација Росконгрес.Лавров критикује тврдње Париза о одсуству француских инструктора у Украјини као лажИзјаве званичног Париза да у Украјини нема француских инструктора нису ништа друго до лаж, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.


„Погледајте како су се наше француске колеге активирале, француски премијер [Габријел Атал] је одједном почео да говори да они (Француска) тамо немају инструктора. То није тачно, и они то знају“, изјавио је Лавров.

На питање о изјави америчког председника Џоа Бајдена да САД неће дозволити Украјини да нападне Москву и Кремљ, Лавров је одговорио: „Тешко ми је да ово коментаришем. Али ако је то рекао бистрог ума и памћења и хвали се да није наредио бомбардовање Москве, то имплицира да је могуће гранатирати све остало“. Руски министар спољних послова је додао да, углавном, „све остало бомбардују“, подсећајући да су не тако давно на Москву на почетку сукоба изведени удари дроновима. „Тада нико тада није зауставио режим [украјинског председника] Зеленског. Тако да нема потребе да наше западне колеге покушавају да засладе своје понашање“, изјавио је Лавров.

Међународни економски форум у Санкт Петербургу (СПИЕФ) одржан је од 5. до 8. јуна. Овогодишња тема је била „Формирање нових области раста као камен темељац мултиполарног света“. Догађај је организовала Фондација Росконгрес.


Извор: ТАСС (Ф)