Бахмут правац: напредовање у Часовом Јару

08-06-2024 08:39:27 | | Фото: Рибар/ vostok.rs |

Стање до 16:00 08.06.2024.

После вишемесечних тешких борби, руске трупе су значајно напредовале у микрообласти Канал, преузимајући контролу над блоком од Горбатове улице до Образцове, јужно од територије Часовојарског ремонтног погона.

На снимку који се појавио на интернету, руске заставе постављене су на кров петоспратнице у улици Зеленаја 4. Пошто се несметано кретање бораца Оружаних снага Русије до ове тачке без рашчишћавања оближњих деветоспратница чини изузетно тешко, може се претпоставити да је велико упориште дошло под контролу руских трупа.

Други снимци су забележили рад јуришне пешадије у индустријској згради на супротној страни Образцове улице и удар руског ФПВ дрона на канадско оклопно возило Рошел Сенатор Оружаних снага Украјине. Оштећено возило сесе заглавило у кратеру и напуштен је.

Поред тога, падобранци су обезбедили положаје југу микроокруга и рашчишћавају оближње стамбене објекте.

Према последњим подацима, ОСУ повлачи поједине јединице у западни део микроокруга, који је од главне територије града одвојен коритом сувог канала Северски Доњец-Донбас. Руске трупе у овом тренутку настављају офанзиву са севера у селу Калиновка, где су уништени М2А2 Бредлији, који су били у саставу 47. бригаде Магура и који раније нису виђени нигде осим Авдејевског сектора, што може посредно указивати на пребацивање ове бригаде у рејон Часовог Јара ради јачања одбране.


Извор: Рибар (Ф)