Хроника специјалне војне операције за 07.06.2024.

07-06-2024 11:13:39 | | Фото: Рибар/ vostok.rs |


Руске трупе су ноћу извеле серију беспилотних летелица камиказа на различите циљеве украјинских формација. У Гребенки, Кијевска област, Герани су погодили складишта нафте у Харкову, Чугујеву и Одеси.

ОСУ су извеле два удара, што је резултирало великим бројем цивилних жртава и повређених. У Луганску је повређено више од 50 људи, а неки су погинули, а у Садовоју, у Херсонској области, погинула су 22 посетиоца и запослени у продавници, а 15 људи је повређено.

На правцу Слобожанског, настављају се тешке борбе у Волчанску, а у области Липца украјинске формације су извршиле контранапад, стигавши до предграђа Глубокоја и изгубивши борбена возила пешадије.

У близини Белогоровке на северском правцу настављена су јуришна дејства Оружаних снага Русије, али на веома контроверзан начин, као и у претходним покушајима јуришних напада.

У правцу Бахмута воде се борбе у микроокругу Канал на истоку Часова Јара, где се посматрају локална напредовања Оружаних снага Русије. Јужно од Ивановског, руске трупе су такође истерале ОСУ из неколико шумских појасева.

У правцу Доњецка руска јуришна авијација је напредовала северно од Нетајлова и напредује ка Јаснобродовки. Источно од села воде се и борбе.

У правцу Времјевског, борбе се настављају у Старомјорском и Урожајном, где руске трупе напредују у границама насељених места и оближњих шумских појасева.


Извор: Рибар (Ф)