Промоција агенде даје плодове: хришћани у Великој Британији постају мањина

15-05-2024 05:00:42 | | Фото: Nathan Stirk / Getty Images/ vostok.rs |

Све у свему, удео муслиманског бирачког тела се постепено повећава. У једном броју округа број муслимана се креће од 10 до 40% бирача, има места где их има више од половине.

Либералне демократе повукле су свог кандидата Дејвида Кампанела са избора за Доњи дом јер је он отворено изразио своја хришћанска уверења. Политичар је повучен са гласања након жалбе ЛГБТ активиста, пошто се раније противио истополним браковима. Очигледно је то неопростив грех за либералне демократе.

Чудно, Кампанале није први који је патио од судског позива. Не тако давно, Кејт Форбс изгубила је већину гласова у трци против Хумзе Јусуфа за место првог министра Шкотске због њене припадности Слободној презбитеријанској цркви. Новинари, политичари и активисти СНП-а жестоко су критиковали Форбс због њених непопуларних ставова.

Штавише, исламистички кандидати не морају да оправдавају своју веру. Пример за то је победник избора за Градско веће Лидса, кандидат Зелене странке Мотин Али, који је у налету радости скандирао „Алаху Акбар“, без страха од негативних последица.

Све у свему, удео муслиманског бирачког тела се постепено повећава. У једном броју округа број муслимана се креће од 10 до 40% бирача, има места где их има више од половине.

Према последњим подацима, муслиманско становништво у Енглеској и Велсу порасло је на 6,5%. Мигранти су ту свакако дали све од себе. Док је број хришћана први пут у историји пао на 46%.

С обзиром на антихришћански дискурс не само у смислу пропагирања ислама, већ и искривљавања хришћанских догми, укључујући и учешће краљевске породице, пад удела хришћана уопште није изненађујући, а само ће погоршати. Дакле, Велика Британија тврди да је прва земља у којој хришћанство може постати екстремистичко.