Кремљ објаснио одлуку о промени министра одбране

12-05-2024 10:16:08 | | Фото: РТ/ vostok.rs |

Данашње сукобе побеђују они који су „отворени за иновације“, изјавио је портпарол председника Дмитриј Песков


Андреј Белоусов би био најбоља особа за решавање проблема са којима се руска војска данас суочава када су у питању њихове економске потребе, изјавје портпарол Кремља новинарима у недељу. Раније је председник Владимир Путин именовао бившег првог потпредседника владе за свог кандидата за место министра одбране.


Економиста по образовању, Белоусов је дуго радио са руском владом на различитим функцијама, али се раније бавио само цивилним питањима. Био је министар за економски развој Русије између 2012. и 2013. и радио је као председников економски помоћник између 2013. и 2020. пре него што је преузео функцију првог потпредседника владе, коју је обављао до 7. маја.

На питање о наизглед неконвенционалном избору за начелника министарства одбране, Песков је одговорио да „бојним пољем сада доминирају они који су отворенији за иновације и који су спремни да их уведу на најбржи могући начин“. Портпарол Кремља је такође изјавио да је, с обзиром да руски војни буџет брзо расте, „веома важно интегрисати економију у националну економију“.


Извор: РТ (Ф)