Владимир Кршљанин: У рату за мир, Србија 1999. није поражена, а Русија данас побеђује

01-04-2024 07:08:53 | | Фото: srbratstvo.ru/ vostok.rs |

Ако погледамо прве чланове Повеље УН и Универзалне декларације о људским правима, видећемо да су западне владе од њих потпуно одступиле.


Ова округла годишњица великог злочина и наш садашњи анти-НАТО скуп друкчији су од свих претходних, јер почело је оно за шта је агресија на Југославију била само припрема – рат НАТО против Русије на територији Украјине.

Наши најугледнији стручњаци за међународно право већ су доказали да Русија није нигде прекршила међународно право. Додатно треба нагласити да, ако посматрамо не само агресију из 1999, већ читаву НАТО операцију разбијања Југославије, почев од 1990. године, јасно ћемо видети да су НАТО ратови против Срба и Руса по свему исти – по мотивима, методама, средствима.

После два светска, иста западна закулиса покренула је два европска рата – први, против Срба, и други, против Руса. С обзиром да рат против Срба није окончан и да су Србија и Русија савезници, можемо сматрати да се ради о истом рату, који је већ постао светски хибридни рат или цивилизацијски рат.

Наравно, исход два европска рата неће бити исти – Србија је остала војно непоражена, а Русија ће победити.

У стварању наци-фашизма у Европи, велику улогу је имао страни, посебно англосаксконски капитал. Ипак, владе ових земаља су се опрале пред историјом својим учешћем у антихитлеровској коалицији.

У најновијем светском (засад хибридном) рату, чије су фазе ратови против Срба и Руса, западне владе су, међутим, директно учествовале у стварању и отворено се ставиле на страну хрватских, босанских, косовско-албанских, украјинских (и других) неонацифашиста.

Западни народи још увек имају шансу да смењивањем својих влада и осудом њихове политике, сачувају свој опстанак, умање своју одговорност и оперу свој образ. И на тај начин уједно изврше и обнову демократије у својим земљама, која је сада корумпирана до нивоа своје потпуне негације.

Дакле, иста она капиталистичка закулиса, која је финансирала Хитлера, данас је корумпирала и инструментализовала западне владе, пре свих САД и Британије и натерала их да стварају и подржавају терористе и нацифашисте, распирују и воде агресивне и геноцидне ратове, газе цивилизацијске духовно-моралне вредности и важеће међународно право, позивајући се на фиктивни „поредак заснован на правилима“. Његов важан елемент су нове технологије инструментализације људи кроз искорењивање људске духовности, ЛГБТ уништавање породице и глобални мрежни рат.

Тај данашњи злочиначки систем, можемо назватинови наци-фашизами дефинисати каовладавину демократски нелегитимних појединаца и група, засновану на масовној инструментализацији и масовном убиству људских бића.

\"\"

Без обзира на очајничке покушаје да се распиривањем ратова на целом свету спречи неминовни губитак водеће позиције западне олигархије, дешавају се епохалне историјске промене и настанак Новог света, уз одбрану духовно-моралних вредности људске цивилизације и међународног права. Весник тих промена је била Србија, а њихови носиоци и предводници светске већине су Русија и Кина.

Нови свет, предвођен Русијом, сада се налазиу рату за мир. Војно-техничка и морална супериорнсост Русије су битне занаметање мира.Оног часа када мир буде наметнут, када престану ратови, светска већина ће демократски и стваралачки, уз пријатељство и сарадњу, заувек елиминисати канцер људске врсте у лику новог наци-фашизма и његове мега-злочине инструментализације и масовног убиства људских бића.

„За њих – човек је средство, а за нас – највиши циљ!“, рекао је пре пар година Путин, а сасвим недавно: „Они морају да схвате да се бал вампира завршава!“.

Можда због опасног НАТО окружења, власти Србије морају да вуку опрезне и одмерене потезе. Али ми овде – ратни ветерани, научници и борци за мир и равноправност међу народима, у обавези смо да кажемо пуну истину – urbi et orbi! И зато се залажем да у наш завршни документ уђу следећи ставови:

  1. НАТО мора бити распуштен, одговорни за покретање два европска рата и ратне злочине морају бити кажњени, а чланице НАТО платити материјалну одштету.
  2. Дајемо пуну подршку Србији и Русији у борби за мир и отклањање последица НАТО агресије.
  3. Залажемо се за свеобухватну реафирмацију антифашизма као принципа и за доследну примену Повеље УН и пуно спровођење темељних принципа и документа међународног права и међународних односа насталих као резултат победе над фашизмом.

Пуна примена треће тачке значила би и укидање оних одлука УН, које су настале под притиском САД и НАТО, укључујући стварање ад хок трибунала.

Предлажем такође да усвојимо и посебну изјаву саучешћа и солидарности са Русијом поводом синоћњег терористичког акта. Знамо да су тајне службе земаља НАТО највећи спонзори тероризма.

(Иступање на међународној конференцији„Од агресије до новог праведног поретка“23. марта 2024. у Дому војске у Београду.)

* * *

Владимир Кршљанин је 20. марта учествовао онлајн и у јединој конференцији која је на тему 25. годишњице НАТО агресије одржана у ЕУ – у посланичкој групи Алтернативе за Немачку у Бундестагу у Берлину. Главни организатор је био посланик ове партије др Рајнер Ротфус, а учествовали су и посланици проф. др Харалд Вејер, Петр Бистон, Матијас Моосдорф и Геролд Отен, као и међународни експерти Јуриј Кофнер, Волфганг Ефенбергер, Рајнер Руп и Џим Џатрас.

Овде доносимо и видео иступања Владимира Кршљанина у Берлину (на енглеском језику):