Русија нема планове за распоређивање нуклеарног оружја у свемиру — Путин

01-03-2024 04:12:02 | | Фото: Sergey Ilyin/Russian President Press Office/TASS/ vos |

Међутим, космичка питања и напори да се неутралишу претње које се могу појавити у свемирској сфери треба стално да буду у центру пажње владе, истакао је руски председник.


Русија не планира да распореди нуклеарно оружје у свемир, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку Савета безбедности.


"Ви и ја смо већ разговарали о лажним вестима неких западних званичника да наводно планирамо да распоредимо нуклеарно оружје у свемир. Кажем `наводно` зато што немамо такве планове, као што сам већ рекао и као што добро знамо", нагласио је руски лидер.

Међутим, свемирска питања и напори да се неутралишу претње које се могу појавити у свемирској сфери треба стално да буду у центру пажње владе, наставио је Путин пре него што је дао реч руском министру одбране Сергеју Шојгуу.

Састанку су присуствовали и руски премијер Михаил Мишустин, председници доњег дома руског парламента, Државне думе и Савета Федерације, односно горњег дома Вјачеслав Володин и Валентина Матвијенко, заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев, директор Федералне службе безбедности (ФСБ) Александар Бортников, директор Руске спољне обавештајне службе (СВР) Сергеј Наришкин и други високи званичници.


Извор: ТАСС (Ф)