Представљање монографије „Свети Гргур, острво ужаса“

27-02-2024 11:14:26 | | / vostok.rs |

Представљање књиге „Свети Гргур, острво ужаса“ биће одржано у Руском дому, у петак, 1. марта, са почетком у 18.00 часова


Центар руског географског друштва у Србији и библиотека „Јован Дучићиз Сечња у сарадњи са Руским домом представиће монографију Бранка М. Слијепчевића „Свети Гргур, острво ужаса.

Реч је о аутобиографској прози која говори о страдањима проживљеним на острву Свети Гргур и осталим мучилиштима где су одвођени србски комунисти, угледни официри и првоборци у доба Резолуције Информбироа.

Ова збирка животних догађаја Бранка М. Слијепчевића је и књига успомена и поучних прича, које су се преносиле с колена на колено чувене Херцеговачке породице Ђурише Слијепчевића, пореклом из Самобора надомак Гацка. Са описима херцеговачких живописних предела, снажних и мудрих личности, са јаком документаристичком подлогом, књига „Свети Гргур, острво ужасау читаоцу буди дубоку емпатију али га и опомиње да буде свестан сопствених избора и да се за њих беспоштедно бори.

Учествују: рецензент Мр Милица Јефтимијевић Лилић, Душан Милићев књижевник и књижевни критичар, Драгица Бека Савић, аутор песама у књизи и ћерка аутора и Драгана Пантовић у име издавача. Програм ће додатно оплеменити гуслар Славко Алексић и чланице певачке групе „Завичајни снови.

Представљање књиге „Свети Гргур, острво ужасабиће одржано у Руском дому, у петак, 1. марта, са почетком у 18.00 часова.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti