Неприхватљиво је укључивање Либана у палестинско-израелски сукоб – Лавров

08-02-2024 11:35:44 | | © Sergey Bobylev / TASS/ vostok.rs |

Сергеј Лавров је истакао неприхватљивост даље ескалације палестинско-израелског сукоба и умешаност других држава, посебно Либана

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је током разговора са лидером Прогресивне социјалистичке партије Либана Валидом Џумблатом истакао неприхватљивост даље ескалације палестинско-израелског сукоба и умешаност других земаља региона, посебно Либана, саопштило је руско Министарство спољних послова.


„Разменили су мишљења о кризној ситуацији на Блиском истоку. Лавров је истакао неприхватљивост даље ескалације палестинско-израелског сукоба и умешаност других држава, посебно Либана. Поред тога, непоколебљива позиција Русије у подршци суверенитету, јединству и територијалном интегритету Републике Либан је поново потврђена“, саопштило је министарство.

Осим тога, странке су посебну пажњу посветиле унутрашњој политичкој ситуацији у Либану. „Наглашена је потреба да сами Либанци што пре пронађу решења за горућа питања националне агенде на основу обостране сагласности и без спољног мешања. Значај даљег прогресивног развоја традиционално пријатељских вишедимензионалних веза између Русије и Либана је констатован“, нагласили су из ресора.

Истог дана, изасланик руског председника за Блиски исток и афричке земље и заменик министра спољних послова Михаил Богданов одржао је опсежне консултације са Џумблатом.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Извор: ТАСС (ж)