Фудбалске репрезентације Русије и Србије играће пријатељску утакмицу у Москви 21. марта

31-01-2024 05:48:41 | | © Sergei Bobylev / TASS/ vostok.rs |

Пријатељска утакмица ће се одиграти у ВТБ Арени капацитета преко 25.700 места


Пријатељска фудбалска утакмица између репрезентација Русије и Србије биће одиграна у Москви 21. марта, саопштила је у среду прес служба Фудбалског савеза Русије (ФСР).


Пријатељска утакмица играће се у ВТБ Арени капацитета преко 25.700 места, а почетак ће бити накнадно објављен.

Председник ФСР Александар Дјуков саопштио је 20. децембра 2023. да су се ФСР и Фудбалски савез Србије (ФСС) договорили да одрже пријатељску фудбалску утакмицу између репрезентација 2024. године.

Међутим, 21. децембра 2023. прес служба Уније европских фудбалских асоцијација (УЕФА) саопштила је да се Фудбалски савез Украјине обратио водећем светском фудбалском телу, ФИФА, као и УЕФА са молбом да се укључе и унапредзабране пријатељску фудбалску утакмицу између Русије и Србије.

Председник Тениског савеза Русије Шамил Тарпишчов раније је за ТАСС изјавио да је већ упутио позив првом тенисеру света Новаку Ђоковићу да дође у руску престоницу и присуствује пријатељском фудбалском мечу између Русије и Србије.

Забрана фудбала у Русији

Међународна федерација фудбалских асоцијација (ФИФА) саопштила је 28. фебруара 2022. да је репрезентацији Русије и свим професионалним клубовима који представљају земљу забрањено да учествују на ФИФА турнирима.

Заузврат, Унија европских фудбалских асоцијација (УЕФА) донела је сличну одлуку у вези са учешћем руске фудбалске репрезентације на УЕФА турнирима.

И ФИФА и УЕФА навеле су специјалну војну операцију Русије у Украјини као основ за забрану учешћа руских тимова на такмичењима.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Извор: ТАСС (ж)