Медведчук: Неће успети да Србију увуку у рат против Русије, а Украјина ће ускоро поново бити са Русијом – Братство

24-01-2024 09:05:18 | | Фото: пресс-служба Виктора Медведчука/ vostok.rs |

Председник Савета Покрета „Друга Украјина“ Виктор Медведчук је данас објавио изјаву под насловом «Злочиначки режим Зеленског нема и неће имати монопол над Украјинцима», коју преносимо у целини:


Западни пропагандисти су ударили на сва звона протест амбасаде Украјине Министарству спољних послова Србије, у коме је садржан захтев да се обустави рад представништва друштвене организације „Друга Украјина“.

Потом је уследила изјава да је ликвидација наводно већ у сфери права, „али да ово питање има и политички аспект“. „Жалосно је приметити да се настављају покушаји одређених политичких снага да спроведу антиукрајински сценарио“, наводи се у протесту.

Шта се може рећи на ово? Почнимо од тога да антиукрајински сценарио не спроводи друштвени покрет „Друга Украјина“, већ нацистички режим Зеленског. Данас није „друга Украјина“ та која лови мушкарце, као у средњем веку, и шаље их на клање у име интереса Запада. Није „Друга Украјина” та која забрањује мировне преговоре и пуни затворе онима који се не плаше да критикују режим, није „Друга Украјина” та која под маском борбе против „агената Кремља” пљачка поштена предузећа и уништава привреду земље, није „друга Украјина“ та која профитира од рата, крви и сиромаштва својих суграђана, није „друга Украјина“ та која уништава историјске споменике, спаљује књиге на руском, не уводи „Друга Украјина“ нацизам и русофобију у државну идеологију и законодавство. Све то ради антиукрајински злочиначки режим Зеленског.

А сада и о „прљавим провокацијама“. Зеленски спава и сања како да мушкарце који су побегли из Украјине брзо врати на фронт и тако направи зараду за своје рачуне у иностранству и виле у топлим земљама. Шеф украјинског министарства спољних послова Кулеба цинично је поручио представницима НАТО-а: „Ви спашавате оно најважније – спашавате животе својих војника. <…> Дајте нама новац, дајте нам оружје – и ми ћемо завршити тај посао.” То јест, ви нама паре, и ми ћемо убијати Русе по цену уништења Украјинаца. Само све је мање оних који су спремни да гину за интересе Кулебе и Зеленског. И сада би Украјинци у Европи требало да знају да постоји алтернатива режиму Зеленског у лицу „Друге Украјине“. И та организација ће одбранити право Украјинаца да не ратују за злочиначки режим.

А политички аспект је у томе, да се Србија увуче у рат против Русије на страни Запада. Наводно, тада ће се Србији отворити врата западног раја. А западни рај је за сада у проблему, земље донатори ЕУ почињу да губе своје економске позиције, а пре свега зато што су их увукли у антируску аферу. Дакле, Србија ни у ком случају неће добити финансијску шаргарепу, а за последице у антируској афери ће морати да се плати у потпуности. Како је недавно изјавио словачки премијер Роберт Фицо: „План Запада да добије „рањеног руског медведа на послужавнику” пружањем финансијске и војне помоћи Украјини је потпуно пропао… а даља подршка Кијеву неће дати никакве друге резултате осим повећање броја погинулих и стога је потребно тражити друге начине за решавање сукоба“.

Стога је руководилац „Друге Украјине“ у Србији Драган Станојевић у праву када је у интервјуу за сајт нашег Покрета овако оценио поступке украјинских дипломата и режима Зеленског: „Покушавају да буду господари живота у другим државама. Захтевају затварање представништва и уклањање мене лично. То је уобичајена политика Кијева. Они не желе да у Србији постоје реалне снаге које могу помоћи грађанима Украјине у нашој земљи. Јер многи од њих не подржавају кијевски режим. Стога Кијев покушава да изврши притисак на Владу Србије и затвори филијалу “Друге Украјине”. Они се позивају на то да њима припада назив „Украјина“. Али шта је онда са бројним ресторанима под тим именом? А у Москви постоји и хотел Украјина. Хоће ли и према њима имати претензије? Неће им ништа успети. А украјинском амбасадору треба јасно рећи где му је место и евентуално протерати из земље. Они су навикли да буду фирери, али то овде не може.”

Зеленски жели да обезбеди право не само на име земље, него и на грађане Украјине, као на личну својину. Шаљући људе као овце на клање, тај политички кловн зарађује милијарде, које су коначно излуделе његов ионако оштећени ум. Украјина није ограничена на режим Зеленског, штавише, близу је окретања те срамне странице историје и уласка у нови период за украјински народ. И тај период ће традиционално бити повезан са Русијом.

А што се тиче понуде Драгана Станојевића да му дођемо у госте, такав позив вреди прихватити. Сигуран сам да ће ускоро активисти и оснивачи „Друге Украјине“ бити добродошли широм Европе, и за то постоје три разлога. Први је да „Друга Украјина“ не тражи од Европе милијарде за рат, које, иначе, режим Зеленског неће да врати. Други разлог је тај што ће „Друга Украјина” помоћи да се у Европи постигне детант и врати најважнији фактор европског богатства – мир. И трећи разлог је тај што ће „Друга Украјина“ помоћи обнављању економских веза између Русије и Европе, што ће спасити европску економију од скорог колапса. Зато – позивајте нас, господо Европљани, доћи ћемо, помоћи ћемо и нећемо вас преварити, за разлику од Зеленског.Извор: srbratstvo.ru