ЕАЕУ је снажан фактор стабилности у временима турбуленција — Лукашенко

30-05-2023 03:37:06 | | © Ilya Pitalev / POOL / TASS/ vostok.rs |

Белоруски лидер је изразио оптимизам да ће земље ЕАЕУ заједничким напорима и активностима у духу савезништва и солидарности моћи у потпуности да остваре потенцијал организације


Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да су евроазијске интеграције моћан фактор економског раста и стабилности у време турбуленција, саопштила је у понедељак прес служба белоруског лидера.


„Током актуелног периода акутних геополитичких и економских турбуленција, посвећеност евроазијској интеграцији је снажан фактор одрживости, економског раста и социјалне стабилности“, изјавио је Лукашенко на Дан Евроазијске економске уније. Он је изразио оптимизам да ће земље ЕАЕУ заједничким напорима и активностима у духу савезништва и солидарности успети да у потпуности остваре потенцијал организације.

Према Лукашенку, одлука о стварању ЕАЕУ 2014. године била је прекретница за земље чланице. „Данас са сигурношћу можемо да кажемо да је Унија успешно прошла фазу формирања да би постала значајна међународна организација, чији ауторитет на глобалној арени стално расте“, додао је он.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Извор: ТАСС