Русија ће наставити да гради везе са пријатељским земљама — премијер

23-05-2023 12:36:13 | | © Dmitry Astakhov / POOL / TASS/ vostok.rs |

Према Михаилу Мишустину, спољна трговина Русије је прошле године порасла за више од 8% на 850 милијарди долара, уз раст извоза за око 20%

У тренутној ситуацији, Русија ће наставити да негује односе са Кином и другим земљама које су спремне за сарадњу, изјавио је руски премијер Михаил Мишустин на Руско-кинеском бизнис форуму у уторак у Шангају.


Наша земља гледа на тржишта која се динамично развијају. Проширили смо трговину са светским економијама које се брзо развијају. Ове речи се у потпуности односе на нашег великог пријатеља Кину, нагласио је шеф руске владе.

Према његовим речима, спољнотрговинска размена Русије је прошле године порасла за више од осам одсто на 850 милијарди долара, а извоз је порастао за око 20 одсто.

„Наставићемо да градимо везе са пријатељским земљама. То је један од шест кључних задатака које је за ову годину зацртао руски председник Владимир Путин“, закључио је Мишустин.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Извор: ТАСС