Вијетнам цени изградњу односа са Русијом — лидер владајуће партије

22-05-2023 07:42:56 | | © Russian Foreign Ministry / TASS/ vostok.rs |

Нгујен Фу Чонг је нагласио да су односи између Ханоја и Москве испуњени осећањима међусобне емпатије и другарства

Ханој сматра да је веома важно развијати односе свеобухватног стратешког партнерства са Москвом, изјавио је у понедељак генерални секретар Централног комитета Комунистичке партије Вијетнама Нгујен Фу Чонг на састанку са председником Савета безбедности Русије Дмитријем Медведевим.


„Ваша посета је веома значајна, пружа нам прилику да разменимо мишљења о тренутном стању односа наших странака и држава, да разговарамо о актуелној међународној ситуацији, као и да изградимо међусобно поверење, проширимо билатералну сарадњу у свим сферама у интересима обе земље, зарад мира, стабилности и сарадње у региону и свету“, изјавио је Нгујен Фу Чонг.

Он је истакао да су односи између Ханоја и Москве „испуњени осећањима међусобне емпатије и другарства“. „Ваша посета ће промовисати даље јачање традиционалних односа између наших земаља“, додао је.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Извор: ТАСС