Русија и представници УН одржаће консултације о договору о житу у Москви 5. маја — МИП

03-05-2023 01:50:35 | | Фото: AP Photo/Efrem Lukatsky/ vostok.rs |

„Наше процене имплементације Црноморске иницијативе у комбинацији са применом меморандума Секретаријата Русије и УН о приступу руских пољопривредних производа и ђубрива светском тржишту су добро познате“, рекла је Марија Захарова.



Наредна рунда преговора руске међуресорске делегације са представницима УН о примени меморандума Русије и Секретаријата УН о промоцији руских производа и ђубрива на светским тржиштима биће одржана у Москви 5. маја, саопштила је Марија Захарова на брифингу за новинаре у среду.


„Још један круг консултација о примени меморандума Русије и УН о нормализацији руског пољопривредног извоза између руске међуресорне делегације са представницима УН, укључујући генералног секретара Конференције УН за трговину и развој, Ребеку Гринспан, биће одржати у Москви 5. маја“, изјавила је она.

"Наше оцене о спровођењу Црноморске иницијативе у комбинацији са применом меморандума Русија-Секретаријата УН о приступу руских пољопривредних производа и ђубрива светском тржишту су добро познате. Оне се нису промениле", додала је Захарова.