Организатори Вимблдона стављају руске спортисте под неутрални статус

01-04-2023 05:27:40 | | © EPA-EFE/KIERAN GALVIN/ vostok.rs |

Ове године турнир ће се одржати од 3. до 16. јула

Организатори Вимблдона - Тениски савез Велике Британије (LTA) иСвеенглески клуб за тенис на трави и крокет(AELTC) - одлучили су да допусте руским и белоруским спортистима такмичење под неутралним статусом, и ако се испуне одређени предуслови, саопштила је у петак служба за штампу Вимблдона.


Наша тренутна намера је да прихватимо пријаве руских и белоруских играча под условом да се такмиче као \'неутрални\' спортисти и да се придржавају одговарајућих услова. Забраниће се изражавање подршке руској инвазији на Украјину у различитим облицима и забранити улазак играчима који примају средства од руске и/или белоруске државе (укључујући спонзорство компанија којима управљају или контролишу државе) у вези са њиховим учешћем на шампионату, наводи се у саопштењу.Услови су пажљиво развијени кроз конструктиван дијалог са Владом Уједињеног Краљевства, Тениским савезом и међународним телима заинтересованих страна у тенису, и усклађени су са објављеним упутствима Владе за спортске савезе у Уједињеном Краљевству.

Прошле године организатори су забранили такмичење руским и белоруским тенисерима. Био је то једини гренд слем турнир у 2022. на којем спортисти ових земаља нису могли да се такмиче.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -
https://t.me/vostokvesti