Зеленски, Макрон и Шолц разговарали о „могућности снабдевања Украјине неопходним оружјем“

09-02-2023 08:15:16 | | фото: © AP Photo / Ukrainian Presidential Press Office/ vos |


Председник Украјина Владимир Зеленски је рекао да је са француским председником Емануелом Макроном и немачким канцеларом Олафом Шолцом разговарао о могућности снабдевања Украјине неопходним оружјем, као и о јачању санкција Русији.


„Јуче сам заједно са француским председником Емануелом Макроном и немачким савезним канцеларом Олафом Шолцом разговарао о могућности снабдевања Украјине неопходним оружјем, о питањима наставка економске и политичке подршке и јачању политике санкција против државе агресора“, саопштио је Зеленски.

Према његовим речима, покренуто је и питање примене „формуле мира“, „која је способна да обезбеди одрживо окончање рата под поштеним условима и у складу са нормама међународног права“.

Зеленски је у среду отпутовао у Лондон, где се састао са британским премијером Ришијем Сунаком, а у среду увече је отишао у Париз, где се састао са Макроном и немачком канцеларком Шолцом.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток