Алаудинов: Украјинске снаге припремају другу линију одбране у ЛНР

07-02-2023 11:57:15 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Оружане снаге Украјине припремају другу линију одбране на линији додира у ЛНР, спремајући се за могуће повлачење, рекао је Апти Алаудинов, командант специјалних снага "Ахмат" и заменик команданта 2. Армијског корпуса Народне милиције ЛНРза ТВ канал "Русија 1".


"Мислим тако, питање је недвосмислено, они ће морати да се повуку. Припремају положаје, другу линију одбране, мораће да оду.
И они сами схватају да ће морати да се повуку. Непријатељ је активно заузет постављањем другог ешалона линије одбране“, рекао је Алаудинов.

Према његовим речима, Кијев ангажује нове резерве, укључујући и из харковског и херсонског правца, али, покушавајући да задржи своје позиције, трпи велике губитке.

„У нашој зони одговорности ситуација се развија веома повољно. Као и наши суседи на левој страни (ДНР), и ми идемо напред. Јуче је заузето веома озбиљно упориште“, рекао је Алаудинов.

Последњих месеци воде се жестоке борбе на подручју Кременаје и Сватова у ЛНР. Украјинска војска редовно гранатира ове градове и покушава да пробије руску одбрану, али сви њени напади су заустављени.

Потпуковник ЛНР Андреј Марочко рекао је за РИА Новости јуче да војници Оружаних снага Украјине дезертирају са својих положаја у области Кременаје, где руске трупе сада напредују.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток