Министарство одбране Аустрије открило начин слања војника НАТО-а у Украјину

07-02-2023 11:27:24 | | фото: nato.int/ vostok.rs |


Војници НАТО-а Украјини нису потребни, јер су они већ на фронту као плаћеници, рекао је на конференцији за новинаре у Институту АИЕС пуковник Маркус Рајзнер, војни стратег Министарства одбране Аустрије.


Један од новинара му је поставио питање ко ће морати да вози тенкове послате у Украјину – војници Северноатлантске алијансе или Украјинци. Рајзнер је одговорио да, ако се војници из Аустрије или земаља НАТО-а повуку из службе и постану плаћеници, онда се, по његовом мишљењу, више не могу сматрати представницима оружаних снага својих држава.


"Скидам униформу, потписујем уговор и идем у Украјину. И сада нисам припадник Оружаних снага Аустрије, већ уговорни плаћеник", објаснио је Рајзнер.

Према његовим речима, на територији Украјине постоји велики број плаћеника, а не војника алијансе.

Прошлог новембра, портпарол руског министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да је више од 8.000 плаћеника из више од 60 земаља стигло у Украјину. Према њеним речима, најбројније групе су стигле из Пољске, САД, Канаде, Румуније и Велике Британије, упркос чињеници да је у многим државама плаћеништво забрањено законом и криминализовано.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток