Росатом: Спремни смо на појачани притисак Запада

06-02-2023 08:22:12 | | фото: © РИА Новости / Евгений Биятов/ vostok.rs |


Росатом је спреман на појачани притисак Запада на његове иностране пројекте, те ће наћи начине и механизме за њихову реализацију, укључујући и у Мјанмару, рекао је Алексеј Лихачов, генерални директор државне корпорације.


"Бићемо под притиском без обзира на то како се понашамо. По мом схватању, све ове санкције, укључујући и елемент нелојалне конкуренције - спремни смо за то. Сигуран сам да ћемо успети да пронађемо механизме за спровођење пројекта у Мјанмару“, рекао је Лихачов за ТВ канал "Русија 24".


Представници Русије и Мјанмара потписали су данас међувладин споразум о сарадњи у мирољубивој нуклеарној енергији, који предвиђа могућност изградње нуклеарне електране ниског капацитета.

Росатом је светски лидер по броју нуклеарних блокова у портфељу иностраних поруџбина и заузима 70% светског тржишта изградње НЕ. Пројекти 34 блока у 11 земаља су у различитим фазама реализације.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток