Москва именовала нове високорангиране учеснике војно-биолошког програма у Украјини

24-12-2022 09:16:04 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Министарство одбране Русије именовало је нове високорангиране учеснике војно-биолошког програма у Украјини.


Њихова имена је на прес конференцији саопштио начелник трупа АБХО Оружаних снага Русије генерал-потпуковник Игор Кирилов.

"Раније смо представили материјале који потврђују учешће Хантера Бајдена и његове Фондације `Роузмонт Сенека`, као и других структура које контролише Демократска партија САД, у финансирању главних извођача Пентагона који послују у Украјини. Показало се колико је дубоко син садашњег америчког председника Хантера Бајдена био укључен у финансирање `Метабиота` коју контролише Министарство одбране САД“, рекао је он.

Истовремено, неки учесници затворених пројеката и даље остају у сенци, иако су кључне личности украјинског војно-биолошког програма, нагласио је генерал.

Међу њима су бивши директор ДТРА Кенет Мајерс, извршни потпредседник Фонда ризичног капитала који контролише ЦИА Ин-Ку-Тел Тара О\'Тул, бивши шеф америчких центара за контролу и превенцију болести Томас Фриден, бивши директор Националног института здравља Френсис Колинс, који је био на позицији извршног директора Меморијалног института Бател, Џефри Водсворт, главни научни сарадник и председник Оделења за међународно истраживање, развој и медицину у `Фајзеру` и многи други“, навео је Кирилов.
Он је објаснио да сви они на овај или онај начин имају користи од биолошких пројеката Пентагона и да су повезани са Демократском странком, чији лидери „делују као идеолошки инспиратори војних биолошких истраживања и креатори тајних шема за прање новца у интересу уски круг припадника америчке елите“.

Управо те људе треба питати зашто се средства пореских обвезника троше на илегална војна биолошка истраживања у Украјини и другим земљама света, закључио је Кирилов.

Као што следи из слајдова на брифингу, реч је о Фајзеровом главном истраживачу и председнику међународног истраживања Мајклу Долстену. Осим тога, на овој листи је и специјалиста војне медицине Ентони Меквин (командант објекта Форт Детрик, где се у интересу Пентагона спроводе биолошка истраживања и где се налази команда медицинских пројеката и развоја војске САД).

Према материјалима, Кенет Мајерс је развио и спровео план за стварање мреже биолошких лабораторија на територији земаља бившег СССР-а. Тара О\'Тул је 2001. године написала вежбу "Мрачна зима" како би симулирала терористички напад употребом биолошког оружја. Томас Фриден је био укључен у проучавање избијања еболе у ​​западној Африци 2014. године Френсис Колинс је потиснуо мишљења научника о вештачком пореклу коронавируса.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti