Естонија једина земља која троши више од један одсто БДП-а за помоћ Украјини

18-12-2022 11:01:25 | | фото: © РИА Новости / Владимир Федоренко/ vostok.rs |


Естонија је једина земља на свету која троши више од један одсто БДП-а на помоћ Украјини, објавило је естонско издање "Постимес".


Издање наводи податке немачке статистичке компаније "Статиста", према којима Естонија пружа највећу помоћ Украјини по уделу у БДП-у.


"Естонија је једина земља на свету која Украјини донира више од један одсто БДП-а - чак 1,1 одсто. Летонија, која је на другом месту, пружила је помоћ Украјини у износу од 0,93 одсто свог БДП-а. Пољска је на трећемм месту са 0,5 одсто свог БДП-а“, наводи се у извештају.

Затим следе Литванија (0,46%), Норвешка (0,34%), Велика Британија (0,26%), Чешка (0,24%), Канада (0,23%) и САД (0,23%). Публикација напомиње да САД, „упркос свој својој великодушности“, заправо заузимају девето место украјинских донатора.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti