Новак: Продаваћемо нафту и нафтне деривате оним земљама које ће са нама радити по тржишним условима

04-12-2022 03:59:40 | | фото: © РИА Новости / Пресс-служба правительства РФ/ vostok |


Став Москве о плафону цена нафте остаје непромењен - то је грубо и нетржишно средство, а Русија ће снабдевати нафтом и нафтним дериватамо само под тржишним условима, чак и ако мора да смањи производњу, рекао је потпредседник руске владе Александар Новак.


„Желим да истакнем да је наш став непромењен, о томе је говорио председник Владимир Путин, а Влада је више пута говорила да сматрамо да је овај инструмент нетржишни, неефикасан, да се грубо меша у тржиште, супротно свим правилима и СТО-у“, прокоментарисао је Новак механизам који је Запад увео да ограничи цене руске нафте.

„Продаваћемо нафту и нафтне деривате оним земљама које ће са нама радити по тржишним условима, чак и ако морамо донекле да смањимо производњу“, додао је Новак.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti