НИС вас позива: Посетите бесплатно зелене оазе Србије

05-08-2022 12:17:06 | | фото: © НИС/ vostok.rs |

Акција уласка у резервате природе у замену за празну ПЕТ амбалажу

Компанија НИС, у сарадњи са резерватима природе у Србији, организује акцију бесплатног уласка у одабране природне оазе наше земље. Све што треба да урадите је да донесете четири или више празних ПЕТ амбалажа и добићете своју бесплатну карту за резерват природе који желите да посетите. Акција траје од 5. до 31. августа.


Природна добра и резервати природе који су обухваћени овом акцијом су: Ботаничка башта „Јевремовац“ у Београду, Специјални резерват природе „Засавица“ у Сремској Митровици, Специјални резерват природе „Царска бара“ у околини Зрењанина и Специјални резерват природе „Обедска бара“ у југоисточном Срему.


Испред улаза у сваки од њих биће постављена лако уочљива кутија у коју ће се одлагати донесена амбалажа, која се након тога шаље на рециклажу. Како би посетиоцима боравак био што угоднији, сви заљубљеници у природу, авантуристи и они који желе да се склоне од градске вреве, на уласку ће добити и флашицу негазиране фрушкогорске Јазак воде.


Компанија НИС је ову акцију реализовала и прошле године, како би подигла свест о значају екологије на националном нивоу, као и о важности рециклаже за заштиту животне средине. Овим друштвено одговорним пројектом, НИС наставља да пружа свој допринос очувању средине у којој живимо и радимо и побољшању еколошке слике Србије.