Владе Србије и Русије спремне да уложе све напоре да обезбеде нормалну трговину између две земље

17-06-2022 08:30:31 | | фото: © РИА Новости / Евгений Биятов/ vostok.rs |


Србски министар без портфеља Ненад Поповић и потпредседник руске владе Јуриј Борисов, који су копредседавајући Руско-српске међувладине комисије, разговарали су о билатералној трговини усред политичке кризе у Европи на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.

"На састанку је констатовано да су владе Србије и Русије спремне да уложе све напоре да обезбеде нормалну трговину између две земље у актуелној политичкој кризи у Европи. Током разговора акценат је био на економској сарадњи и конкретним проблемима са којима се суочавају предузетници“, наводи се у саопштењу.

Како је саопштила прес-служба, саговорници су навели да је трговински промет земаља у прошлој години износио 2,8 милијарди долара, што је за 13,1 одсто више од 2020. године.

Поповић је, како се наводи, захвалио Русији на подршци Србији по питању Косова и Метохије и подсетио на одбијање Београда да уведе антируске санкције и уђе у НАТО.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti