Лавров: Процес преласка на обрачуне са Турском у националним валутама у поодмаклој фази

08-06-2022 06:04:42 | | фото: © РИА Новости / Владимир Трефилов/ vostok.rs |


Процес преласка на обрачуне са Турском у националним валутама је у поодмаклој фази, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.


"Имамо добре изгледе за прелазак на коришћење националних валута за међусобна поравнања. Овај процес је већ у поодмаклој фази. Разговарамо и о перспективама коришћења руске платне картице `Мир` у Турској, што ће свакако вратити туристичке токове на ниво од пре пандемије. Рекорд је био скоро седам милиона туриста годишње, прошле године ова цифра је била четири милиона и наставља да расте", рекао је он на конференцији за новинаре у Турској.


Претходно је потпредседник Владе Руске Федерације Александар Новак рекао да Русија и Турска разговарају о механизмима за обрачуне у националним валутама, нивелисање ризика њихове нестабилности и обезбеђивање неопходне ликвидности.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti