Стевандић: Србија је својеврсни лидер слободног свијета

31-05-2022 08:26:10 | | фото: Снимак екрана / ТВ Пинк/ vostok.rs |


У политичкој ситуацији у којој се Србија али и свијет налази, предсједник Вучић се може сматрати једним од тренутно највећих државника, јер је постигао контакте и са Истоком и са Западом, при том не стајући ни на једну страну осим на страну своје земље. Управо се због тога Србија и привредно и економски уздигла у задњих десет година, јер је у центар своје политике ставила своје а не туђе интересе" изјавио је предсједник Уједињене Српске, др Ненад Стевандић, гостујући на ,,Пинк" телевизији и додао да ће уколико Србија настави оваквим курсoм, кроз петнаест година по стандарду престићи многе земље Европске Уније.

Стевандић додаје да је разумљиво да се примијете зли коментари и љубомора на Србију и Вучића који долазе изван земље, попут изјава предсједника Милановића, али да је невјероватно да постоје елементи унутар саме Србије, који негативно посматрају на тренутну позицију Србије и успјехе које је постигла.

Само Србија има све свјетске компаније које несметано функционишу, а ван ње су у сукобу, а то је резултат доброг геополитичког постављања, које ће довести да Србија постане својеврсни лидер слободног свијета, што се види и на примјеру држава које због Србије не желе прекршити међународно право и признати саморпоглашено Косово.

Србија захваљујући својим резервама по први пут стоји иза леђа својих грађана, и улива сигурност како Србији тако и Републици Србској, и да се народ неће смрзавати или остати без хране, закључује Стевандић.