Белорусија прелази на руске рубље у плаћању гаса

05-04-2022 02:40:52 | | фото: © РИА Новости / Стрингер/ vostok.rs |


Министар енергетике Белорусије Виктор Каранкевич и председник Управног одбора "Гаспрома" Алексеј Милер потписали су споразум према којем ће Минск од априла прећи на руске рубље у плаћању гаса, а цена ће због тога постати јефтинија, саопштила је белоруска прес служба.


"Од априла Белорусија прелази на руске рубље у плаћању гаса. Релевантна документа су данас у Санкт Петербургу потписали министар енергетике Виктор Каранкевич и председник Управног одбора `Гаспрома` Алексеј Милер", наводи се у саопштењу.

Штавише, истакла је прес-служба, „од 1. априла цена испорученог природног гаса постала је јефтинија него што је то било предвиђено споразумом који је на снази до данас“.

„Узимајући у обзир постигнуте споразуме, у врло блиској будућности Влада ће донети одлуке о смањењу ценовног оптерећења за потрошаче за потрошени природни гас“, наводи се у саошптењу.

Раније је белоруски премијер Роман Головченко рекао да ће Минск платити Русији за испоручену нафту и гас у руским рубљама.


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti