РТ: Пољска позвала на потпуну обуставу трговине ЕУ са Русијом

19-03-2022 01:13:40 | | фото: © Getty Images / Denis Mamin / EyeEm / RT/ vostok.rs |


Русија би требало да се суочи са потпуном забраном трговине са чланицама ЕУ у оквиру пооштрених санкција због војне операције у суседној Украјини, изјавио је пољски премијер Матеус Моравјецки.

„Пољска предлаже да се овом пакету санкција дода трговинска блокада што је пре могуће, укључујући обе њене морске луке... али и забрану копнене трговине“, рекао је пољски премијер.

„Потпуно прекидање трговине са Русијом додатно би је приморало да размисли да ли би било боље да заустави овај окрутни рат."

У уторак су чланице блока најавиле четврти пакет казнених мера против Русије. Нове санкције укључују забрану улагања у руски енергетски сектор и забрану извоза луксузне робе и увоза гвожђа и челика.

Забрана се односи на све трансакције са одређеним предузећима у власништву руске државе, као и на забрану увоза разних метала из Русије. Европским агенцијама је такође забрањено да дају кредитне рејтинге било којим руским лицима или ентитетима, а грађанима ЕУ забрањена су било каква нова улагања у руски енергетски сектор.

Извор:РТ



Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti