Француска: ЕУ ће покренути свеопшти економски и финансијски рат против Русије

01-03-2022 09:26:03 | | фото: © РИА Новости / Алексей Витвицкий/ vostok.rs |


Европска унија ће покренути свеопшти економски и финансијски рат против Русије, рекао је шеф француског министарства финансија Бруно Ле Мер.


После почетка специјалне операције у Украјини, западне земље најавиле су увођење нових рестриктивних мера против Москве. Тако је Европска унија одлучила да забрани операције везане за управљање резервама и имовином Банке Русије. Поред тога, неколико великих финансијских институција, укључујући Сбербанку и ВТБ, постале су мете ЕУ. Немачка је зауставила процес сертификације гасовода Северни ток 2.


ЕУ је такође забранила свим руским авионима слетање, полетање или летење изнад територије држава чланица, а компанијама да Русији испоручују авионе или делове.

Москва је саопштила да је унапред израђен акциони план у случају новог таласа одлука о санкцијама. Надлежни су истакли да ће пружити сву неопходну подршку предузећима која су потпала под ограничења, обезбеђујући несметан рад привреде.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti