Преминуо Чарли Вотс, бубњар „Ролингстонса“

24-08-2021 07:13:32 | | фото: facebook.com/therollingstones/ vostok.rs |

Легендарни рокер, Чарли Вотс, бубњар „Ролингстонса“ преминуо је у Лондону у 81. години, потврдио је његов публициста.

Са огромном тугом обавештавамо вас о смрти нашег вољеног Чарлија Вотса, навео је у саопштењу музичарев публициста Бернард Доерти.
„Преминуо је мирно у лондонској болници током дана окружен својом породицом. Чарли је био вољени муж, отац и деда, а такође је био и члан групе Ролингстонс, један од највећих бубњара своје генерације. Молимо вас да се у овом тешком тренутку поштује приватност његове породице, чланова бенда и блиских пријатеља“, навео је Доерти.

pic.twitter.com/wi6333F6QF

— The Rolling Stones (@RollingStones) August 24, 2021

Вест о одласку цењеног музичара дошла је неколико недеља након што је објављено да ће Вотс пропустити наступе на турнеји бенда у САД како би се опоравио од медицинске процедуре.



Иза њега су остале супруга Ширли, ћерка Серафина и унука Шарлот.

Чарлс Роберт Вотс, познатији као Чарли Вотс рођен је у Лондону, у Уједињеном Краљевству, 2. јун 1941. године. Спреман за засвира бубњеве био је и улазећи у девету деценију, протеклог јуна.

Одрастао је слушајући великане џеза. Свирао је бенџо пре него што је од родитеља добио први комплет бубњева и почео да вежба уз плоче.

Уписао је Уметничку школу на Вестминстерском универзитету, а и када је постао члан „Стонса“, 1963. године, још је радио као графички дизајнер у једној огласној агенцији.

Током вишедеценијске сарадње са Миком Џегером и осталим стоунсима био је онај који их је држао на окупу.

Од Чарлија Вотса, преко друштвених мрежа, опраштају се колеге, пријатељи, обожаваоци изненађени и погођени непријатном вешћу. Међу првима Елтон Џон, Ринго Стар, Брајан Адамс, Глен Метлок из „Секс пистолса“.

#God bless Charlie Watts we’re going to miss you man peace and love to the family Ringopic.twitter.com/3tSFg7EMQG

— #RingoStarr (@ringostarrmusic) August 24, 2021