Вече виоле у Банском двору

06-02-2013 07:00:00 | | фото: savremenimaterijali.info | Свјетлана Мишић

Вече виоле одржаће се у петак, 8. фебруара у бањалучком Банском двору. Своје умијеће показаће професори Немања Марјановић, Мирјана Бубић и студент друге године бањалучке Академије умјетности Кристина Иветић.

Немања Марјановић је доцент ФМУ у Београду и Академији умјетности у Бањој Луци, на катедри за гудачке инструменте на одсјеку виоле. Добитник је прве награде на Интернационалном конкурсу Петар Коњовић, у три етапе. Учествовао је на свим значајнијим домаћим фестивалима. Наступао је у  Мексику, Русији, Италији, Холандији и другим земљама.

Мирјана Бубић, као први дипломирани виолиста Академије умјетности у Бањој Луци,  учествује у раду више бањалучких и сарајевских оркестара. Члан је бањалучке Филхармоније на мјесту соло виоле. Тренутно ради као професор виоле у Музичкој школи "Владо Милошевић у Бањој Луци.

Млада Кристина Иветић је студент друге године бањалучке Академије умјетности. Учествујући у раду Оркестра АУБЛ и бањалучке Филхармоније остварила је наступе у Шведској, Италији и Србији.

Публику очекује пријатно вече уз мајсторе  виоле и млади нараштај бањалучке Академије умјетности.