Студентски живот

Студент продао "бункер" који није добио за 600КМ

26-01-2013 12:30:00 | | | Алексеј Ђурђевић

Студент Ђ. А. из Бања Луке продао је кревет у помоћној просторији - "бункеру" у првом павиљону Студентског дома Никола Тесла за 600КМ иако га још званично није добио.

 

 

 

Ова несвакидашња продаја ушла је у анале трговине креветима у оквиру студентских павиљона у Бањој Луци. Наиме, цијена кревета у студентском центру ове школске године кретала се између 600 и 700КМ, док се кревет у помоћним просторијама продавао за 250 до 300КМ.

Просто је невјероватно како је наведени студент успио убиједити купца да му да толики новац. Да ствари буду још трагичније, студенту је кревет на крају одузет, тако да је несрећни купац фактички дао 600КМ низашта.

Како сазнајемо, купац је на пријетњу управника дома да неће напустити његову канцеларију док му не каже истину о томе како се он нашао на том кревету прекршио најважније неписано правило купо-продаје кревета и признао управнику да је купио кревет при томе му рекавши и цијену коју је платио.

Убрзо потом, настао је општи хаос у ходницима студентског дома. Пред 30-ак студената управник се свађао са Ђ. А. који је начинио до сада невиђену продају и након жестоке расправе одузео му је сва права за смјештај у студентском дому. Након тога, неки од посматрача који су исто чекали свој кревет забринуто су изашли из ходника центра.

С обзиром да се све то одиграло у понедјељак у ране јутарње сате, слободно можемо овај догађај назвати "Студентско некултурно јутро" и гледати на њега као контра уветиру за "Студентско културно вече" које се одржава сваког понедјељка у просторијама КСБ-а који је у склопу студентског павиљона.

Студенту Ђ. А. oдузета су права конкурисања за смјештај у дому на двије године. Према истраживањима, тренутно у дому живи више од 50% илегалаца, тј. студената који су купили кревет.