Марио Балотели нови играч Милана

29-01-2013 07:27:00 | Б92 | Б.А. / ФОТО: Агенције |

Манчестер Сити и Милан су постигли начелан договор око Балотелијевог трансфера, за шта ће енглеском клубу припасти 20 милиона фунти. "Супер Марио" ће у следећих пар дана отпутовати у Италију на љекарске прегледе, а одмах затим потписати уговор и званично појачати "росонере".

Из табора Манчестер Ситија ова вијест још није званично потврђена, али је то учинио Милан, из кога је стигло обавјештење да је ствар готова, те да ће Балотели потписати уговор на четири и по године.

"Договор о трансферу Балотелија је потписан са Манчестер Ситијем. Он ће имати љекарске прегледе у Милану у уторак, а одмх потом ће договорити личне услове уговора до 2017. године", написао је директор Милана Умберто Ђандини на свом Твитер профилу.

Балотели је 2010. године у Сити стигао из Милановог градског ривала Интера за 24 милиона фунти. Иако је за Манчестер Сити одиграо 80 утакмица и постигао 30 голова, његов боравак у Енглеској остао је упамћен по сукобима са тренером "грађана" Робертом Манћинијем, као и многим скандалима које је правио ван терена.

Занимљиво је да сам Балотели никад није крио да је навијач Милана. Чак и док је био играч Интера, налазио се на удару навијача јер је приликом гостовања у једној емисији је обукао дрес Милана. Такође, сигурно је да га у Милану не очекује "лијеп" дочек, што је наговијестио и први човјек овог клуба Силвио Берлускони, који је изјавио да тиму није потребна једна таква "покварена јабука". Он се касније извинио због те изјаве.

За Балотелија су у последње вријеме интересовање показали многи клубови, међу којима и Јувентус чији су га навијачи вријеђали на расној основи док је играо за Интер.