Мамић: Интер је Ковачића платио 13 милиона евра

01-02-2013 02:16:00 | | index.hr / Б.А. / ФОТО:index.hr, inter.it |

Предсједник Динама Здравко Мамић данас је сазвао конференцију за новинаре на којој је објаснио детаље око одласка Матеа Ковачића у Интер.

Трансфер Матеа Ковачића из загребачког Динама у Интер Милан је био једна од главних тема последњих дана прелазног рока. Нагађало се колика је била стварна вриједност трансфера, а јавност су занимале појединости у вези са одласком младог фудбалера у Италију.

 Предсједник Динама Здравко Мамић данас је сазвао конференцију за новинаре и изнио детаље око потписивања уговора, уз образложење да је навијачима Динама дужан објаснити продају Ковачића.

"Када сам договорио трансфер са Интером тресао сам се, био сам одузет. Представницима Интера сам објаснио зашто се тресем и они су то схватили. Италијани су нам се јавили у сриједу поподне. Звали су ме четири пута и сваки пут сам им рекао да не долазе. Ковачића не дам испод 15 милиона евра, поручио сам",  изјавио је популарни "Мамињо" и додао да није тајна колико се стварно зарадило на трансферу:

"Назвали су ме и пети пут и рекли да стижу авионом. Није било преговора. Фиксно тринаест милиона евра и бонус од два милиона кад Интер уђе у Лигу шампиона. То је неупитно."

Мамић је додао да би било неодговорно не обавити овај трансфер јер се њиме обезбјеђује егзистенција клуба, а и младог фудбалера.

"Свих 14 чланова Извршног одбора било је за посао. Било би неодговорно не закључити овај трансфер који је велико признање за наш клуб. Ковачић је са 18 година ријешио своју егзистенцију, добиће 10 милиона евра за четири године", закључио је предсједник Динама.

Италијански медији пишу да је агент Антонија Касана, Ђузепе Боцо, имао кључну улогу у преговорима. Заправо, Интер је њему повјерио улогу да наговори Здравка Мамића да пусти Ковачића у Интер. На крају је успио да се избори против Реала, Манчестер Ситија и Арсенала, који су на адресу загребачког клуба наводно послали богате понуде.

Поред Ковачића, "нероазуре" су током прелазног рока појачали и српски репрезентативац Здравко Кузмановић, као и млади везни играч Аталанте Езекијел Скелото.