Деоница Врањска Бања - Ристовац завршена пре рока

28-02-2017 01:19:06 | | / vostok.rs |


Компанија „РЖД Интернешенел“ је пре рока завршила радове на деоници Врањска Бања — Ристовац паневропског Коридора 10.

У складу са пројектом реконструкције на деоници Врањска Бања — Ристовац изведена је комплетна замена више од 17 км доњег и горњег строја колосека, полагање 7 скретница, репарација 8 путних прелаза, реконструкција две странице и ниске платформе, уградња одводних канала, обновљени су системи за СС и ТТ, саопштио је „РЖД Интернешенел“.

„Као и на другим јужним деоницама, сви грађевинско-монтажни радови изводили су се у режиму 36-часовних технолошких прекида саобраћаја без путног обустављања саобраћања возова. За извођење радова ангажоване су српске компаније у својству подизвођача. Након реконструкције, брзина кретања возова, која раније није прелазила 50 км/ч, може достићи до 120 км/ч“.

„На тај начин, тренутно су изведени радови на две од три јужне деонице паневропског Коридора 10. У најскорије време на деоници, Бујановац—Букаревац која је предата раније, почиње са радом екстерна комисија за пријем, након чијег завршетка ће објекат бити предат инвеститору — ’Инфраструктури железнице Србије‘ а. д. и отпочеће трогодишњи гарантни период“, наведено је у саопштењу.

„РЖД Интернешенел“ закључује да се реконструкција последње деонице Винарци—Ђорђево наставља у складу са динамиком. Укупна вредност пројекта реконструкције све три деонице је већа од 38 милиона америчких долара.