Амбасадор Италије: Наше компаније не намеравају да прекину сарадњу са руским партнерима

27-02-2017 07:10:18 | | / vostok.rs |


Италијанске компаније активно су инвестирале у руску економију током 2016. и не намеравају да прекину сарадњу са руским партнерима ове године, изјавио је италијански амбасадор у Москви Чезаре Марија Рагаљини.

Рагаљини наводи да одлука руских власти да диверсификује економију пружа велике могућности за италијанске компаније које користе прецизне технологије у скоро целом спектру производње и утире пут за продуктивно инвестирање и за успостављање заједничких улагања са руским партнерима.

„Морам да кажем да су прошле године италијанске компаније активно инвестирале у Русији. А ове године ће се тај процес наставити. Сигуран сам да имамо велики потенцијал за даљи раст“, истакао је Рагаљини.

Италија је међу чланицама ЕУ које настављају активну економску сарадњу са Русијом упркос европским санкцијама, и у више наврата је позивала на њихово укидање. Неколико италијанских регионалних савета већ је одобрило резолуције којим се позива на укидање санкција Русији, а неки италијански привредници предложили су механизме за заобилажење ових ограничења.

У октобру 2016. Русија и Италија су одржале 14. седницу билатералног Савета за економску, индустријску, монетарну и финансијску сарадњу, који је први такав састанак након паузе од четири године. Две земље су потписале уговоре вредне 1,4 милијарде евра на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу у јуну 2016.