Носиоци руске привреде могу постати грађевинска и транспортна индустрија

26-02-2017 01:55:59 | | / vostok.rs |


Локомотиве руске економије могу постати грађевинска и транспортна индустрија, као и сфере образовања и технологије, изјавио је у интервјуу Спутњику председник Привредне коморе Русије Сергеј Катирин.

По његовим речима, пословна активност се постепено опоравља и главни задатак данас је да се подрже позитивне тенденције бизниса, за шта су потребни предвидљиви услови за његов рад.

„Што се тиче носилаца раста, то могу постати, између осталог, индустрије које се најбрже развијају. Такве гране су грађевинска и транспортна индустрија, посебна пажња треба да буде посвећена сфери образовања, информационих технологија", наставио је Катирин.

По његовим речима, потребно је извршити структурне реформе — модернизацију пореског система, надзорне делатности, реализацију политике замене увоза за домаће производе, повећање ефикасности развојних институција.

Он прогнозира да ће се већ ове године економија Русије наћи у „зеленој зони“, а да ће достићи просек, а можда и превазићи просечни темпо развоја у свету.