Филмском Дон Кихоту дата још једна Шанса

19-08-2014 05:33:49 | | / mojenovosti.com |

Британски режисер Тери Хилиам је изјавио да је обезбедио средтва за наставак своје филмске верзије доживљаја Дон Кихота. По његовим речима сакупљено је довољно новца којим се гарантује да ће филм у потпунсоти бити завршен, а наставак снимања може почети ускоро.

На тај начин, још једном се указала нада да ће коначно бити завршен један од највише страдалих филсмих пројеката чије је снимање најчешће било прекидано у историји светске киноматографије.

Сценарио филма „Човек који је убио Дон Кихота„ Хилиам је завршио још 1998.г.

Сиже сценарија: живећи у наше време маркетолог изненада доспева у Шпанију XVII века, ступа у службу уместо Санача Панса и прати Дон Кихота у његовим авантурама (та улога је била намењена Џону Депу).

Нажалост, две године након почетка снимања овај филсмки пројекат је задесила катастрофа: сва техника анагажовања у снимању стардала је у поплавама, глумац Жан Рошфор, тумач улоге Дон Кихота, је отаказао даље учешће у снимању, а одједном су се испречили и несавладиви финансијски проблеми.

Све је то довело до престанка даљег рада на пројекту, а редитељ је доспео на ивицу банкротства.

Наставак снимања редитељ је најављивао у неколико наврата, а за улогу Дон Кихота помињани су Роберт Дивал, Жерар Депардје, Јуен Маркгрегор.

Према најоновијим информацијама снимање ће се ускоро наставити на Канарским острвима, састав глумачке екипе се држи у тајности, али главно је да је новац обезбеђен.

Бранко Ракочевић